OSIGURANJE ROBE U TRANSPORTU: KLJUČNA ZAŠTITA U DINAMIČNOM SVETU LOGISTIKE
Zaštita Vaše Robe u Transportu: Kargo Osiguranje u Fokusu, Zašto Odabrati Osiguranje Robe u Transportu, Važni Aspekti i Saveti u vezi sa osiguranjem robe u transportu.
KARGO OSIGURANJE, OSIGURANJE ROBE U TRANSPORTU, CMR, HAVARIJSKI KOMESAR, TRANSPORT ROBE
1384
post-template-default,single,single-post,postid-1384,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

OSIGURANJE ROBE U TRANSPORTU: KLJUČNA ZAŠTITA U DINAMIČNOM SVETU LOGISTIKE

osiguranje robe u transportu

OSIGURANJE ROBE U TRANSPORTU: KLJUČNA ZAŠTITA U DINAMIČNOM SVETU LOGISTIKE

U savremenom svetu, gde globalna trgovina i logistika igraju centralnu ulogu, svaki prevoz robe nosi sa sobom određene rizike. Bez obzira da li je reč o lokalnom transportu unutar granica naše zemlje ili međunarodnom prevozu koji prelazi kontinente, svaki prevoz nosi sa sobom potencijalne opasnosti. Od iznenadnih saobraćajnih nezgoda do nezgoda tokom utovara i istovara, osiguranje robe u transportu je ne samo preporučljivo, već i neophodno. U ovom članku istražićemo važnost osiguranja robe u transportu, šta sve ono obuhvata i zašto je ključno za svakog trgovca i prevoznika.

Zaštita Vaše Robe u Transportu: Kargo Osiguranje u Fokusu

Transport robe predstavlja svojevrsno putovanje kroz nebrojene rizike, od saobraćajnih nezgoda do nepredvidivih prirodnih katastrofa. Kroz kargo osiguranje, ili osiguranje robe u transportu, pruža se ključna zaštita od ovih potencijalno štetnih događaja. Bilo da je reč o transportu unutar granica Srbije ili međunarodnom prevozu putem brodova, železnica, kamiona, aviona ili čak pošte, osiguranje robe igra ključnu ulogu u očuvanju vrednosti vaše imovine. Osiguranje robe u transportu štiti od gubitka ili oštećenja prilikom raznovrsnih situacija, uključujući požare, eksplozije, saobraćajne ili plovidbene nezgode, elementarne nepogode, krađe, razbojništva i druge nepredviđene događaje. Bitno je napomenuti da, iako postoji CMR osiguranje, ono ne obuhvata sve rizike povezane s transportom, pa čak ni sve odgovornosti prevoznika.

Zašto Odabrati Osiguranje Robe u Transportu?

Statistike jasno pokazuju da najveći deo štete na robi nastaje tokom transporta, posebno prilikom utovara i istovara. Više od 50% šteta dešava se upravo u tim ključnim trenucima. Kargo osiguranje postaje neophodno sredstvo za pokrivanje gotovo svih mogućih rizika koji mogu da utiču na vašu robu tokom transporta.

Važni Aspekti i Saveti

U slučaju štete, ključno je brzo i precizno utvrditi prirodu, obim i uzrok štete, uz pažljivo beleženje okolnosti pod kojima se šteta dogodila. Ukoliko se suočavate s velikim štetama, angažovanje havarijskog komesara može biti od presudnog značaja, pružajući stručnu procenu. Osnova za obračun premije osiguranja je fakturna vrednost robe, sa mogućim uvećanjem za troškove carine i transporta, dok visina premije zavisi od specifičnosti robe, rizika koje želite da pokrijete, vrste prevoza, i drugih faktora.  
Novosti